Damenes Aften med lukkertid, blender og ISO

09.11.2021

Eventen er blitt en tradisjon i Ålesund Kameraklubb. Vi inviterer til en titt bak kulissene.

Foto: 1-2: Linda Nygård-Sture, 3-4: Berit Rye (Klikk på første bilde og se  alle i større format)

Det har vært Damenes Aften på loft, ute i snøhauger og i improviserte studioer. Vi spør initiativtaker Karen Birgitta Håkansson, om hva og hvorfor.

- Klubben har mange kvinnelige medlemmer. En del av disse er opptatt av portrett- og menneske-fotografering, og disse kveldene er helt på deres premisser. Vi kler oss ut, fotograferer, snakker teknikk, låner utstyr av hverandre, lærer av hverandre og har det gøy. Gutta har en tendens til å være litt mer "verdensmestere" i fotofaget. "Du skal gjøre det sånn" og ferdig med det. På Damenes Aften gjør vi det på vår egen måte.

Dette sier fire av deltakerne:

Ellen: Vi er ikke så mange, det skal være gøy, og vi lærer av hverandre. For meg er det også viktig at jeg må bevege meg godt utenfor komfortsonen.

Trine: For meg som fotograferer mennesker er det fint å få testet ut ulike antrekk og uttrykk. Og så liker jeg det uformelle, med mulighet for å teste ut ting, dele kunnskap og spørre om utstyr.

Berit: Jeg setter stor pris på at vi kan lære av hverandre i praktisk arbeid, og at det er så lav terskel for å stille spørsmål. Det er også artig å se kombinasjonen av kreativitet og moro.

Linda: Jeg var med for første gang. Jeg likte størrelsen på gruppa og den avslappende stemningen vi hadde. Det gjorde det også mindre skummelt å kle seg ut og posere. Vi måtte jo være både foran og bak kameraet.

Foto: 1-2: Ellen K. Molvær, 3-4: Trine E. H. Helgå

Foto: 1 Ellen K. Molvær, 2: Karen B. Håkansson